artikel

Ulla Hoffmann, vänsterpartiets andre vice ordförande, besökte Gävle den 28 maj

Lördagen den 28 maj arrangerade Vänsterpartiet en internationell familjedag för både vuxna och barn. Vi var på Kanalen på Öster och alla som kom fick vara med om mycket. det var en dag fylld av samtal, lek och skratt, men allvaret och sorgen var aldrig långt borta.
Dagen inleddes med att elever från Vasaskolans cirkuslinje uppträdde utomhus. Varefter Ulf Jönsson, till vardags på Radio Gävleborg, hälsade oss välkomna.

Ulla Hoffmann inledde dagens första del med att ge en personlig bild av hur hon upplevde den 11 september 2001 och hur världen sedan har förändrats. Därefter fick vi ta del av Ahmeds och Abdirizaks erfarenheter om hur deras liv drastiskt förändrats.

Efter ett intressant samtal avnjöt alla en god lunch och bosnisk musik.
Barnen köade för ansiktsmålning och solen sken.

Eftermiddagens andra hälft började återigen med Ulla Hoffmann som redogjorde för vänsterpartiets flyktingpolitik. Sedan berättade Azar och några andra deltagare, alla med erfarenheter från den svenska asylpolitiken, hur deras liv varit sedan de kom till Sverige.

Vår internationella familjedag må ha slutat i sorg och ilska och med alla våra tankar hos de som kämpar för ett bättre liv, men vi som var där var nöjda med en dag i stor samhörighet och kampglädje för en bättre värld. En solidarisk och socialistisk värld!

Kopiera länk