Artiklar

Årsmöte

Den 18 mars höll Vänsterpartiet Gävle årsmöte på Silvanum. På mötet valdes en ny styrelse enhälligt. Wictoria Bernäng, Tord Fredriksen, Seppo Laine, Rosa Hilda Moza, Lena Palm, Jonas Ryberg, Sandra Söderqvist och Ove Vestin omvaldes, medan Isabella Bexell och Catarina Carlsson är nya ledamöter. Styrelsen har alltså utökats från åtta till tio ledamöter. Tord Fredriksen omvaldes som ordförande i partiföreningen.

På mötet antogs även ett uttalande angående situationen i den autonoma regionen Afrin i syriska Kurdistan och Turkiets våldsamma angrepp med syfte att driva bort den kurdiska milisen YPG/YPJ och krossa det kurdiska, socialt och ekonomiskt progressiva självstyret i Afrin och hela provinsen Rojava. Erdoganregimen fördömdes kraftigt, men även omvärldens (inklusive Sveriges) tystnad kritiserades skarpt.

Skriv en kommentar