Artiklar

Föredrag om Västsahara

Musikhuset Sjömanskyrkan, 19/11, kl. 19-21!

””När jag var 13 år gammal kom 30 marockanska poliser till min skola. De förhörde och slog mig. Det var en väldigt svår upplevelse men det blev också något som stärkte min motivation att hjälpa mitt folk.” Det säger Nazha El Khalidi, journalist och människorättsaktivist från ockuperade Västsahara, i dokumentären ”Rifles or graffiti”.

Marocko ockuperar Västsahara sedan 1975 i strid med beslut från FN och Internationella domstolen i Haag. Marocko utnyttjar Västsaharas naturresurser, utan att göra det i samråd med västsaharierna, vilket bryter mot folkrätten. Västsaharier som lever under Marockos ockupation utsätts ständigt för brott mot mänskliga rättigheter.

Hör Nazha El Khalidi berätta om vad som sker i det bortglömda Västsahara.

Alla är välkomna, vi bjuder på fika!

 

Kopiera länk