Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Hur kan hedersförtryck identifieras?

21 maj, 2018/18:00 - 20:00

Gratis

Hur kan hedersförtryck identifieras och förebyggas i skolan och inom vård och omsorg?

Föreningen Varken hora eller kuvad (VHEK) kommer och föreläser om hedersförtryckets olika mekanismer.

Måndag den 21 maj kl 18 i ABF:s lokaler på Brunnsgatan 56, vi bjuder på fika, ingen föranmälan behövs, alla är välkomna!

VHEK är en antirastisk, feministisk, politiskt obunden och ideell gräsrotsorganisation som ställer upp för kvinnors och ungas rättigheter. Särskilt hedersutsatta i förorterna.

VHEK har verkat i över tretton år. Har hållit workshops, föreläsningar, seminarier, debatter för bland annat tusentals barn och unga, skolpersonal, socialarbetare, politiker folk som verkar inom sjukvård och rättvisande osv om mänskliga rättigheter, jämställdhet, antirasism, barns- och kvinnors rättigheter och om hedersförtrycket.

VHEK har gjort två omfattande kartläggningar, ”Elvahundra” och ”Tolvhundra” i Stockholms och Göteborgs socialt utsatta förorter. De beskriver barns, ungas och vuxna kvinnors frihet och ofrihet. Resultaten visar skrämmande siffror, som att över 82 procent av flickorna har svarat att deras privata liv är hårt begränsade och att över 78 procent av flickorna förväntas vara oskulder när de gifter sig.

Amineh Kakabaveh ordförande och socionom samt författare till boken ”Amineh – inte större än en kalasjnikov: från peshmerga till riksdagsledamot” kommer tillsammans med projektledaren, Nancy Minglani att hålla föreläsning och samtal om VHEK:s kartläggningar och om hur man ska identifiera och förebygga hedersnormerna.

Detaljer

Datum:
21 maj, 2018
Tid:
18:00 - 20:00
Pris:
Gratis

Arrangörer

ABF Gästrikebygden
Vänsterpartiet Gävle

Plats

ABF Gästrikebygden
Brunnsgatan 56
Gävle, Sverige
+ Google Map