Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Jämlikhetsforum – Renovering eller renovräkning?

5 september, 2020/13:00 - 14:00

RENOVERING ELLER RENOVRÄKNING?

Föreläsning med Dominika Polanska.
Renovräkningar, kraftiga hyreshöjningar i samband renoveringar som tvingar boende att flytta, blir allt vanligare i Sverige. Men de drabbades egna erfarenheter saknas i den allmänna debatten, som domineras av tekniska och ekonomiska argument. I handboken ”Renovräkt” kartlägger författarna flera av de härskartekniker som fastighetsägare idag använder mot sina hyresgäster när en renovering står inför dörren. Osynliggörande, hot, gisslantagande och otillgänglighet är bara fyra av alla de subtila, hårda och uttalade metoder hyresgäster får utstå när fastighetsägare, för att driva igenom sin vilja, tystar motstånd, bestraffar oönskat beteende och splittrar kollektiva initiativ. Vi får även höra om det motstånd som hyresgäster bjudit och de fall där de vunnit.

Dominika Polanska är docent i sociologi vid Institutet för bostads- och urbanforskning, Uppsala universitet, Uppsala University.

Foto: Miguel Vergara.

Med anledning av coronavirus kommer vi att ha ett begränsat antal sittplatser för att på så sätt hålla avstånd till varandra. Föreläsningarna kommer även att sändas direkt på Facebook. Det kommer serveras kaffe på plats. Alla är välkomna.

Detaljer

Datum:
5 september, 2020
Tid:
13:00 - 14:00

Arrangörer

Vänsterpartiet Gävle
ABF Gästrikebygden

Plats

Silvanum
Kungsbäcksvägen 32
Gävle, 80267 Sverige
+ Google Map